Hva er Peña Taurina Noruega?

Peñaen ble starta 8. oktober 1988 på Styrerommet på restaurant Frognersetra. De fleste av de 9 frammøtte unge «aficionados» hadde sitt taurine engasjement fra Feria San Fermin i Pamplona.

Peñaens første lokale, et lite bakrom i en butikk ble innvia i januar 1990 og holdt åpent hver eneste fredag (!) inntil Peña-lokalet på Rodeløkka (100 kvadrat industrilokale) ble innreda på sommeren og høsten 1991. Takket være et godt samarbeid med Peña Flamenca Noruega lot det seg drive økonomisk.

Men i august 1996 skulle eiendommen nyttes til boliger og vi sto dessverre uten lokale igjen.

Mellom januar 2004 og høsten 2005 kunne vi sammen med flamencoklubben boltre oss i et stort lokale inne på gamle Schous Bryggeri sitt område. Her har det seinere blitt bygd nytt.

Den store arena-baren ligger demontert på en låve i Enebakk. Peñaens oksehode «Ganchito» er også i god forvaring (se Ganchito). Peñaen har ikke noe fast lokale i dag.

Peñaen eier et stort DVD-arkiv med corridas og taurin historie (se DVD-arkiv). Vårt medlemsblad Hornet kommer ut fire gng/årlig, med nyskrevne og oversatte bidrag fra våre medlemmer (se Hornet).

Medlemstallet har økt jevnt og trutt. Vi er i dag over 50 medlemmer. PTN holder tertulias 6-8 ganger i året. Her vises tyrefekting på storskjerm, holdes foredrag og serveres tapas og forfriskninger. Vi inviterer medlemmer og venner til peñamiddag hver vår og feirer tradisjonelt San Fermin med hageparty i juli.

Årsmøte med stor bankett holdes første lørdag i november.

Medlemmene er på plass på diverse ferias i Spania, Frankrike og Amerika. Mest regelmessig på Las Fallas, Valencia, Feria de Caballo/Jerez, San Isidro/Madrid, San Fermin, Pamplona og Feria San Mateo, Logroño. (Se Ferias)

Medlemskontingenten er 300,- (se Bli medlem / Kontakt)

Illustrasjoner denne siden: Ingegerd (t.h.) og Rustan (under)